пʼятницю, 11 листопада 2016 р.

Профспілки планують провести всеукраїнську акцію

17 листопада 2016 року Федерація профспілок України має намір організовувати Всеукраїнську акцію профспілок у формі пікетування парламенту. Про це повідомляє прес-служба Профспілки працівників освіти і науки.

Зокрема, профспілки виступатимуть проти шокового зростання ціни на газ для населення, тарифів на гарячу воду та опалення, підвищення тарифів на електроенергію та холодну воду.
Ще однією вимогою до влади у профспілках називають необхідність припинення державної політики «шокової терапії», що проводиться за рахунок простих людей та кардинального підвищення зарплат і пенсій.
Представники профспілок заявили, що категорично не сприймають будь-які спроби згорнути соціальний діалог, який вдалося відновити з приходом нового уряду.
Разом з тим, у ФПУ заявляють, що підтримують ініціативу уряду щодо підвищення мінімальної заробітної плати до реального прожиткового мінімуму 3200 гривень у проекті Державного бюджету на 2017 рік.
Також президія ФПУ звернулась до спікера парламенту Андрія Парубія з пропозицією про проведення зустрічі з представниками парламентських фракцій і груп з лідерами всеукраїнських профспілок щодо підвищення соціальних стандартів у проекті Держбюджету на 2017 рік.
Як відомо, 1 листопада освітяни виходили на акцію до будівель Кабінету Міністрів та Верховної Ради, метою якої було висловлення протесту проти високих тарифів на житлово-комунальні послуги.

Немає коментарів:

Дописати коментар